torsdag, maj 28

hästtankar

Jag har 17 tiden idag, o vi har inget att göra, SUCK! Sen kan jag inte pilla med annat heller, för folk har ju ögon i rövhålet..
Sen ska jag susa direkt till momo, vi ska äta pannkakor idag, mumma!

Sen ska jag rida som vanligt, har stor häst idag. Vill inte.. vill bara ha min shakira.. *suck*

Fick bestämma lite själv när jag skulle hämta henne i sommar sen, egentligen är det måndag som gäller, men då måste jag ta en extra semesterdag, som jag sen måste jobba in under min andra semestervecka.. inte så kul.. så jag hämtar henne på söndag istället.. hoppas verkligen på fint väder, kul o rida ute en hel vecka med ösregn liksom.. :P
Ska bli så kul att ha henne tillsammans med Em & Fame! Hoppas bara att de går ihop i hagen.. annars får hon väl gå själv i deras vanliga hage..
Ska se om jag kan få tag i en filmkamera så man får se hur man egentligen ser ut när man rider!
Och låna Jontes systemkamera och ta lite ordentliga bilder på henne.
Fan, jag har sån sorg i mitt hjärta, vill inte skiljas från henne, det känns ju som att hon är min! Lilla norpan..

onsdag, maj 27

kadrilj

Sov helt underbart inatt, till skillnad från gårdagen då jag vaknade till o från för att en jävla mygga bestämt sig för att bitas på femtioelva olika ställen under nattens gång..
Men sen var det nåt i luften så fort jag kom till jobbet. Ögonen säckade ihop och jag höll på att somna i väntan på hissen.. för jag vågade minsann inte ta trapporna och riskera att somna mitt i ett steg och snubbla o trilla hela trappan ner och sen få gå med gipsade armar och ben hela sommaren! Man måste tänka långsiktigt..

Igår hade vi som sagt kadrilj på schemat eftersom Lottis var sjuk. Tror alla var lite skeptiska till en början, iallafall kände jag att det var lite väl nybörjarvarning.. Sen tänkte jag oxå på det att Shakira aldrig skulle gå med på detta, speciellt galoppdelen.
Men tji, hon tyckte det var jättekul och hon gick superfint. Galoppen gick som en dans, förutom att jag var tvungen att köra lite mer kontrollerad för att hon inte skulle få ett utbrott och då kom vi ju givetvis på efterkälken så "nu måste du gena med Sharika igen!!" Fnys tänkte jag, hon skulle se hur hon brukar vara, då skulle det inte vart så mycket gnäll!
Men vi fick bra kritik oxå, flera gånger sa "hon att hon ser väldigt trevlig ut nu" och "hon ser ut att vara så lätt i munnen". Ja, det var hon oxå, när vi till sist travade dem på lång tygel i låg form så gick hon så bra så jag kände min som ett tävlingsekipage!
Jag blir så otroligt ledsen såna här gånger, för det är då jag inser att jag aldrig mer kommer att få rida henne. :(

tisdag, maj 19

MC




The special thing... :D
Är numera ägare till en halv Kawasaki DE 500. Inte världens häftigaste kanske, men perfekt till mig nu i sommar och kanske det blir ett nytt körkort till hösten om jag har tur! Ska iallafall köra varje ledig stund hädanefter! :)

måndag, maj 4

höns & fiske

sillfiske med familjen utanför hasslöbron.

Relativt frisk från Djungelförkylningen Allan och back in business.

Idag åt vi fångsten av den sill vi fiskade upp häromdagen. Jag kommer nog inte frivilligt äta det igen, inte för at det smakade äckligt utan för alla de små, små benen som kittlar en i halsen.. *brr*

Va uppe i Liatorp i eftermiddags och hämtade tre, små, svartvita dvärghöns! 240 riksdaler kostade de och jag kommer defenitivt att ta med mig Jonathan dit igen om ett par månader när kycklingarna växt till sig! Det fanns så otroligt många raser som jag aldrig sett eller hört talas om innan, det var som att komma till en minidjurpark!

Det kommer förhoppningsvis bli en söt och finurlig liten ansamling vi har i hönsgården till hösten! :D

fröken dvärghöna gör sig hemmastadd.