fredag, februari 3

ny energi

Tack vare Lilla Dockans inlägg Behind the scenes blev jag inspirerad att bygga en egen liten hemmastudio idag när jag kom hem från jobbet. Jag tog en stol, la en gardin över, en glasskiva och plockade fram 3 olika lampor, sen bytte jag till macrobjektivet och fotade loss.
Jösses va nöjd jag blev, jag kunde inte sluta fota utan sprang och hämtade allt möjligt och klickade loss!

Nu har ju inte jag tillgång till Photoshop, så alla bilder är nude, hade blivit bättre om jag kunnat släta ut bakgrunden och ta bort stäcket efter glasskivan, men men, de är hundra gånger bätre än de andra mörka bilderna jag tagit förut!
J håller just nu på att hjälpa mig att finslipa ljus och andra detaljer, det var han som hjälpte mig ställa in vitbalansen i kameran, för de första bilderna var helt gula.
Han kompletterar mig för han är ett läshuvud, som lusläser sig till hur saker funkar, medans jag är mer spontan och vill fota bums pannkaka, inte hålla på och läsa en massa instruktionsböcker, det ska funka direkt, annars tröttnar jag.

Nu är det dock slut på dåliga bilder på bloggen, hädanefter kommer alla mina loppisfynd att fotas i min lilla ministudio, för våran ögonsfröjds skull. :)

Jag tar bara med ett foto denna gången, blev så himla nöjd med det, älskar fokusen på hundens nos och att resten av krppen liksom flyter bort.
Hunden, som jag först trodde var en gammal Brio, fyndade jag igår på Human Bridge för en femma.
När jag Googlade såg jag dock inga likheter med Briohundar.
Vet ni vad den kommer ifrån? Gillade ni bilden? Kmmentera gärna! :)

2 kommentarer:

trillivippa sa...

Duktigt av dig att få till din lilla ministudio! Jag har tänkt att jag borde göra det så länge men det blir aldrig av...
Och hunden var jättesöt med sina slokande öron och lite sorgsna uppsyn, bra mycket charmigare än Brio-hundarna tycker jag!

Lilladockan sa...

åååh vad glad jag blir över att ha inspirerat någon! tack för att du nämnde mig, det gjorde mig väldigt, väldigt glad. det var nog faktiskt det bästa på hela dagen <3

om du är intresserad av något redigeringsprogram så finns det gratisprogram som i det stora hela innehåller liknande funktioner som photoshop. nu kommer jag inte på namnet på det som t ex min systerdotter använder. men googla på det så kommer du att hitta :) och tänk på att desto bättre du ljussätter, desto mindre behöver du redigera i efterhand. för mig tog det några försök innan jag fick till det bästa sättet att rikta lamporna.

jag tycker att dina bilder ser mycket bra ut! duktigt av dig! sjukt söt hund också! :D

om det är något som du undrar över så kan du lämna en kommentar eller maila mig på denlilladockan(at)gmail.com :D

ha en fin helg!