söndag, november 28

1:a advent

Det har nog aldrig inträffat att det ligger 2 dm snö den första advent!
Jag myser i fulla drag, älskar jul och älskar snö!
Var i Boråkra och lastade ved under det värsta snöovädret, inte så skönt, snön var så blöt så det droppade om hela mig när jag kom in i bilen. J körde hem traktorn, så vi kan använda den när vi skottar och passade även på att ta med sparken, så jag har susat med den nerför backarna idag, så roligt!
Jag har adventspyntat och J har satt upp utebelysningen i plommonträdet, myspys!
Mamma, pappa & Jonna har varit här hela kvällen, J lagade fläskfilé med hasselbackspotatis och trattkantarellsås, såå gott!

Avslutar med lite adventsbilder!

Julbelysning!


Massa snö i Sofieberg!

Vackert!

Vinterpyntat.

Jonna & mamma i teverummet. Har äntligen fått upp min bokhylla! Nöjd med de stooora julstjärnorna!

trattisar

Glömde säga att jag var ute och plockade trattkantareller förra veckan,
trodde frosten tagit dem för länge sen.

Plockade även med mig lite mossa till diverse inplanteringar här hemma.

Gjorde mossbollar och fina ljusarrangemang, längtar till julpysslet kommer igång på riktigt!

torsdag, november 25

svetslärling

Följde med J till hans jobb och provade på de tre svetsteknikerna. Mycker intressant och roligt!

Slipning pågår.



Det var faktiskt riktigt roligt att svetsa, har alltid velat prova på det!

Svetsade en liten skylt till J, som han har på sitt skrivbord. <3

onsdag, november 24

snö!



Jag älskar snö!
J och jag var ute och gick/kasade en runda nyss och njöt av allt det vita.
Passade på att greppa kameran när vi kom hem och fotade med blixt + lång slutartid, blev lite roliga effekter.

tisdag, november 23

23 november

Snart advent!


Gårdagens hopplektion gick verkligen över förväntan. Hade ju blivit tilldelat Lady (stoet jag tävlade sista ridskoleserien på hemmaplan, då hon vägrade hoppa och kastade av mig 2 ggr) så jag var lite orolig för att det skulle bli en orgie i krumbuktsprång och ett antal avåkningar vid kraftiga inbromsningar framför hindren. Men icke, hon var så duktig och tyckte det var jättekul att hoppa! Om det sen beror på att jag har ridit enbart henne senaste tiden och kanske lärt känna henne lite bättre, eller att vi började mjuka upp dem på markliggande bommar, eller om hon helt enkelt hade en bra dag, det kan jag inte svara på.
Men glad och överraskad blev jag och hennes öron var spetsade och drivningen framåt och hon hoppade fint över när vi väl höjde, utan minsta tvekan.

Blev dock ett litet missförstånd oss emellan när vi hoppat på volten 3-4 gånger och sen istället skulle snett igenom över en oxer, då jag inte riktigt visade henne vägen, så hon var fortfarande inställd på att volta, medans jag styrde mot oxern. Då kom vi snett på hindret vilket resulterade i en något obekväm ställning framme på hennes hals.
När jag kravlat mig tillbaka i sadeln tog vi allt igen och då hoppade hon utan minsta tvekan. Bra avslutning på en givande lektion! Är verkligen guld att rida för en hopptränare!

För övrigt så har vi haft översvämning i källaren. Efter de senaste dygnens ösregnande hade vattnet fyllt upp hela pannrummet och innan J fick syn på det och kunde sätta igång pumpen var redan skadan skedd.
Inget har dock förstörts, men vi har fått flytta in alla saker i det andra rummet. Tur att det gjöts trösklar när de gjorde källaren, annars hade det vart plaskdam överallt och många saker hade tagit skada!

Dräneringsprion har härmed höjts avsevärt!

Nu snöar det för fullt istället, blev lagom snopen när jag var ute nyss och skulle låsa, helt vitt överallt! Hoppas det håller sig iallafall imorgon, älskar snö!

måndag, november 22

farmor & farfars hus

Så var då farmor & farfars hur till salu på Hemnet, känns lite vemodigt.
Tycker fotografen fick till väldigt fina bilder och hus/rum ser stora ut. Finns ju hur mycker möjligheter som helst för den som gillar 50-tal/modernt!

Igår var vi där och gick igenom kläder, böcker och lite annat smått, fick med mig lite hem, bland annat två utestolar i 50-tals modell. Rensningen av mitt eget hem fortsätter. Måste tömma rummet som ska bli badrum, nu när vi ska börja renovera där.
Vi bestämde att badrummet var mer akut än köket, det vi har på övervåningen funkar bra för tillfället medan toa/duschrum är riktigt skabbigt.
Var på Ikea i torsdags och kollade lite köksstommar med, så planeringen av köket fortsätter vid sidan av. Det är många olika lösningar som ska gås igenom innan allt är 100 bestämt, vill inte ångra mig i efterhand!















fredag, november 19

masaker i hönsgården

Jag kom undan!


Då var det dags igen, inatt tog mördar-mården kål på 12 hönor och tuppar, en saknas fortfarande. 4 av dem hade lyckats ta sig ut ur kaoset genom att flyga genom rutan ovanför dörren, så det var glassplitter överallt, men inga skärsår, de var helt oskadda och gick utanför och pickade när J skulle fodra dem på morgonkvisten.
Det var den gula värphönan och dito tupp, samt en åsbohöna och den andra tuppen, som såg ut som överste tupp, som klarade sig.
J sa att han var trött på det, nu vill han inte ha fler hönor. Men jag tycker vi ska kläcka fram några egna igen till våren, vi har fortfarande kvar äggkläckningsmaskinen som vi fick låna sist en mård var framme.

Vi har verkligen otur med våra höns, förra veckan tog räven en höna och dödade två, då kollade J igenom nät och hönshus och vi började spika igen luckan in på nätterna.
Denna gången hade mården, de är nästintill omöjliga att stoppa, speciellt när man har hönshuset i en gammal bod med vinklar och vrår, hittat en liiiten, liten springa där han hade klämt sig in. Odjur!
Efter jobbet åker vi till Boråkra och hämtar fällan, det är en "fånga-djuren-levande-fälla", så får vi tag på han ska jag köra upp han till Lappland så kan han sitta där på skaren och skämmas!

torsdag, november 18

badrumsplanering - golv

Håller på att planera stora badrummet och för tillfället är det frågan om vilket golv vi ska ha. Har kollat runt på några fina bloggar, adressen till dem finns länkat på namnet, kolla gärna in där för fler fina badrumsbilder!

Frågan är om vi ska ha klassiskt svart/vitt, eller lite snällare grå/vitt.
Sen fick jag se bloggen Inspiration i vitt och blev förtjust i hennes grå stengolv.
Eller ska vi ha ett ljust klinker?
Vad tycker ni?

Bild lånad från Sköna Hem.

Bild lånad från Emmas vita hus.


Bilder lånade av Inspiration i vitt


Bilder lånade av Inspiration i vitt

Bild lånad av An angel at my table.


Bild från diversemagasinet.

lördag, november 13

auktion

Fyndlåda.
Var egentligen ute efter vasen, inget speciellt märke, bara en tysk, men den var så snygg!
Fick dock diverse UE, Hackefors, Bo Fajans och Karlskrona på köpet.
Ropade även in två virkade överkast för en billig peng.

Vas in action på min stökiga string.

torsdag, november 11

drömkök



















För att kunna få lite organisation på allt jag hittar i diverse inredningstidningar har jag börjat scanna in uppslagen och lägga dem i en speciell mapp, så det är lätt att hitta och få en översikt på alla tips och idéer.



Igår hittade jag ett fint kök i Gård&Torp, som jag tänkte dela med mig av.

Golvet är precis som jag tänk mig och kolla den smarta lösningen på kylproblemet! Ska vi inte ha en liten Smeg så blir det nog en liknande lösning, gömma kylen i ett "hörnskafferi".
Samma sak vill jag med diskmaskinsproblemet, som här där den är gömd bakom vad som ser ut vara en låda med skåp!

Reglerbara hyllplan i köksskåpen hade vart perfekt, men frågan är om det går att få utan ett platsbyggt kök?

Älskar de små detaljerna, som att överskåpen avslutas med en halv rundstav och de profilerade golvsocklarna.

Drömmer vidare!

onsdag, november 10

köpmansdisken


Lite kärlek och omtankte, så blir köpmansdisken kökets finaste detalj!

I måndags lånade vi morfars gamla 740 och gav oss av mot Sjöbo för att hämta hem den efterlängtade köpmansdisken.
Disken fanns i en liten by med typiska skånelängor, tyvärr var det ju mörk ute och lagom till vi kom fram och skulle lassa på började det regna.

På hemvägen hamnade mitt i ett snöoväder, det riktigt "ös-snöade" som J uttryckte det och vi hade dåliga vinterdäck på bilen och inga alls på släpet. När det var som värst puttrade vi fram i 60 km/h och såg knappt 20 meter framför oss! Ett tag tänkte jag att näe vi ställer oss här i vägrenen och väntar ut ovädret för vi klarar aldrig hemresan!
Men det varade bara 5-6 mil, sen var det regn resten av vägen och vi kom hem oskadda, om än trötta och blöta efter att ha burit in åbäket i mitt nyligen iordningställda vardagsrum, som numer ser ut som ett bombnedslag igen.

Ikväll ska vi bära ut lådorna i snickarboden och kanske hinner vi börja renovera dem lite smått också! Nu har jag ett alldeles eget projekt att lägga händerna på, när J ska börja i köket!

Säljaren visade oss den gamla lanthandels där disken stått, det var som att kliva bakåt i tiden!
Ni får ursäkte den dåliga kvalitén på bilderna, jag hade bara min mobil till hands.


söndag, november 7

hallen

Vi passade på att ta bort plastmattan i hallen när vi ändå var igång och
det visade sig ha varit en vägg som delade av hallen, en välkommen överraskning.
När vi såg det kom idén att ha klädkammaren här, i groventrén, istället för att slösa rummet jag önskat till tvättstuga.

Nedslitet, rödmålad golv gömde sig under plastmattan.

Tyvärr var trägolvet inte helt intakt då den gamla luckan till källaren sågats ut mitt i.
Här ser man även var den gamla väggen gått.

Vi satte upp masonit från golvet för att se om det blev för instängt att sätta upp en ny vägg.
Men med en skjutdörr med glasruta i, pärlspont och vit färg blir det nog bra!