måndag, juli 12

båten till Hasslö idag

God morgon alla sjusovare! Vad ska man göra en dallrande het dag som denna, med 32 grader i skuggan? Första dagen på semestern ch vädret är så underbart, måste vara något slags rekord. Denna vinter och sommar har verkligen varit det ultimata året, med mycket snö och mycket värme. Tänk om alla år va såhär, då skulle jag kunna bo i Sverige utan att klaga, för man vet vad man har att se fram emot på de olika årstiderna.

Idag tar vi båten ut till Hasslö, ska se om paranteserna möter upp med segelbåten. Måste vara nära vattnet!
Och appropå vatten så provbadade vi sjön vid vårt nya hus igårkväll. Vilken sjö, vilket läge, vilket vatten! Inte grumligt alls utan man såg nästan ända ner till botten 2 meter ner. Vattnet var så varmt, 26 grader enligt termometern som så prydligt hängde på bryggan, det var bleke och solen gick ner just vid badbryggan, kan det bli bättre?
Efter ett tag kom det lite folk som visade sig bo i området och de blev jätteglada när vi berättade att det var vi som köpt huset. De tyckte det var kul att få ett ansikte på oss och att det var yngre som köpt. Det verkar ju lovande.
En liten parantes såhär på slutet, nu har vi fått det bekräftat att sjön inte alls är "över hundra meter djup" eller "bottenlös" utan just bara 7-8 meter på det djupaste stället. Männen hade sett kartan över sjön. Punkt.

Inga kommentarer: